Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για την τοποθέτηση λαμπατέρ, διακοσμητικών και περιστασιακά ποτήρια , τα τραπεζάκια σαλονιού συχνά καταλήγουν να παίζουν πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Στο ενδιάμεσο μιας πολυάσχολης εβδομάδας μπορεί γρήγορα να γίνει ένα γραφείο, επιτόπου τραπεζαρία ή επιπλέον χώρος απόθεσης αντικειμένων. Αν και είναι συχνά προσθήκες της τελευταίας στιγμής τα τραπεζάκια προσφέρουν λειτουργικότητα και στυλ στο χώρο σας.

Πόσα τραπεζάκια θα πρέπει να αγοράσω;

Όταν ψάχνετε να προετοιμάσετε ένα σαλόνι, είναι σημαντικό να αξιολογηθεί το χώρο σας. Παρά το ότι να έχουμε ένα τραπεζάκι και δύο κομοδίνα θα μπορούσε να είναι πρότυπο, αυτό θα μπορούσε να μην είναι μια επιλογή για σας. Αντί να συγκεντρώνετε εσπευσμένα πολλά κομμάτια σε ένα ήδη στενό δωμάτιο, προσπαθήστε έχοντας μόλις ένα τραπεζάκι ή προσθέτοντας ένα ακόμα γωνιακό τραπέζι ως εναλλακτική λύση. Μια μακρόστενη λεπτή κονσόλα μπορεί να εξοικονομεί πολύτιμο χώρο στον τοίχο. Εάν έχετε κάποιο επιπλέον χώρο για να συμπληρώσετε, να προσθέσετε άλλα μικρά τραπεζάκια σε όλο το δωμάτιο ή ένα καλάθι μπαρ για τα αγαπημένα σας ποτά.

Θα πρέπει τα τραπεζάκια να ταιριάζουν;

Μόλις κατανοήσετε τους περιορισμούς του χώρου σας και τη διάταξη, έρχεται η ώρα για τη λήψη αποφάσεων σχεδιασμού. Αγοράζοντας μια συνολική σύνθεση επίπλων σαλονιού και τραπεζάκια που ταιριάζουν μεταξύ τους είναι συχνά οικονομικά αποδοτική και εύκολη λύση, ειδικά αν πρόκειται για μια πιο παραδοσιακή αίσθηση σαλονιού. Αν ψάχνετε για κάτι πιο σύγχρονο ή εκλεκτικό, αναμείξτε τα πράγματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και στυλ, αλλά να είστε σίγουροι ότι το καθένα έχει κάτι κοινό – πολλές αποχρώσεις ξύλου ή πάρα πολλά τυχαία χρώματα μπορούν να κάνουν το χώρο να φαίνεται χωρίς συνοχή.

Από τι υλικό θα πρέπει να είναι το τραπεζάκι για να ταιριάζει καλύτερα για το χώρο μου;

Το υλικό που θα διαλέξετε λέει πολλά για το ύφος σας. Τα πιο σκούρα ξύλα συχνά θεωρούνται ως πιο παραδοσιακά, ενώ το βιομηχανικό ξύλο και το σίδερο δείχνουν συνήθως πιο σύγχρονα. Κάποια υλικά μπορεί να ταιριάζουν με όλα τα στυλ, ανάλογα με το σκελετό τους, το γυαλί στα τραπεζάκια μπορεί ταιριάζει παντού από το παραδοσιακό έως το σύγχρονο, ενώ το αδιαμόρφωτο ξύλο μπορεί να αποτελεί μια εκλεκτική και σικάτη επιλογή. Ενώ η εμφάνιση είναι σημαντική, να έχετε επίσης κατά νου τι είναι πρακτικό για εσάς και την οικογένειά σας. Βρείτε μια καλή ισορροπία μεταξύ στυλ και λειτουργικότητας που λειτουργεί για τις ανάγκες σας.