Επειδή η τραπεζαρία είναι το κομβικό σημείο διασκέδασης στο σπίτι, το να βρεθεί η σωστή τραπεζαρία για να φιλοξενήσει την οικογένεια και τους φίλους σας είναι μια αξιόλογη επένδυση. Μια καλή τραπεζαρία μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες – μπορεί ακόμη και να περάσει από γενιά σε γενιά. Πέραν του ότι είναι πάνω απ’ όλα πρακτικό θέμα, η τραπεζαρία ορίζει επίσης τη συνολική διάθεση του χώρου: ένα ελαφρώς χρωματισμένο ξύλινο σετ για τέσσερις αποπνέει μια άτυπη, χαλαρή αίσθηση, ενώ ένα επίσημο τραπέζι για 10 εμπνέει εκλέπτυνση διάθεση και την τυπικότητα. Καθώς προετοιμάζεστε να αγοράσετε μια καινούρια, σκεφτείτε τι λειτουργεί για σας και την οικογένειά σας.

Πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι η τραπεζαρία μου;

Καθώς προσπαθείτε να αποφασίσετε τι να αγοράσετε, σκεφτείτε πόσο συχνά διασκεδάζεται και πόσοι άνθρωποι συνήθως συμμετέχουν. Αν όλη η οικογένειά σας μένει κοντά, ένα μεγαλύτερο τραπέζι θα είναι μια αξιόλογη επένδυση. Από την άλλη πλευρά, αν η οικογένεια δεν σας επισκέπτονται τόσο συχνά, ένα τεράστιο τραπέζι μπορεί να μην έχει μεγάλη χρησιμότητα. Αν προτιμάτε να έχετε επιλογές, αγοράστε ένα με επεκτεινόμενη τραπεζαρία, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τους επισκέπτες σας, αλλά εξακολουθούν να έχουν και μια μικρότερη επιλογή για πιο φιλικές συγκεντρώσεις. Όποιο και αν είναι το μέγεθος, να είστε βέβαιος ότι ταιριάζει με το χώρο σας. Μετρήστε το τραπέζι και να σκεφτείτε και την κίνηση της καρέκλα για να εξασφαλίσετε ότι ο καθένας μπορεί να περάσει χωρίς πολλή προσπάθεια.

Τι σχήμα θα πρέπει να επιλέξω;

Και οι δύο, στρογγυλά και τετράγωνα, τραπέζια προωθούν τη συνομιλία και την κοινωνικοποίηση, ενώ οι μεγάλες, ορθογώνιες τραπεζαρίες είναι τέλειες για μεγαλύτερες ομάδες. Για μια εμφάνιση που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, σκεφτείτε να εξοπλίσετε ένα μεγάλο δωμάτιο με μια επιμήκη ή οκτάγωνη τραπεζαρία.

Από τι υλικό θα είναι η τραπεζαρία που θα πάρω;

Το υλικό είναι ως επί το πλείστον υπαγορεύεται από το γενικό ύφος του χώρου, πάνω απ’ όλα όμως, τα έπιπλά σας θα πρέπει να αντανακλούν το γούστο σας. Πιο σκούρο ξύλο, όπως το κεράσι και το μαόνι, συχνά θεωρούνται ως κομψά παραδοσιακά, ενώ τα σκοτεινά μεταλλικά, πέτρινα, και συνδυασμοί από ξύλο / μέταλλο είναι ως επί το πλείστον σύγχρονα. Τα πολύχρωμα πλαστικά είναι μοντέρνα και παιχνιδιάρικα, ενώ το γυαλί μπορεί να είναι σύγχρονο ή παραδοσιακό, ανάλογα με το υλικό βάσης που χρησιμοποιείται.